Skilessen, leren of verbeteren?

Skilessen, leren of verbeteren?

Leren skiën of snowboarden of techniek verbeteren? De een heeft jaren skiles, al dan niet verplicht, de ander vindt het na een paar lessen wel welletjes.
Bij kinderen is het meestal duidelijk: Ze gaan op les. PUNT!
Veel kinderen kunnen vaak al voor ze de basisschool verlaten beter skiën dan papa of mama.

Regelmatig zie ik volwassenen bovenaan de piste staan met knikkende knieën, terwijl de kinderen zich met een grote glimlach in “het diepte storten”.
Heb jij ook knikkende knieën, twijfels als je boven aan de piste staat en herken je jezelf in onderstaande punten,…

 

  1. Je denkt regelmatig “ppfff, dit is steil!”

Skiën op een steile piste is geen probleem en bovendien erg leuk als je weet wat je moet doen. Er zijn veel tips en trics die je kunt toepassen, waardoor je net zo makkelijk van de blauwe als van de zwarte piste komt.

  1. Je hebt je ski’s wel eens uitgedaan op de piste

Je ziet er iedere vakantie wel een paar….Skiers die hun ski’s af doen en lopend of op hun kont naar beneden glijden. Het duurt een stuk langer en het is nog gevaarlijk ook.

  1. Als het sneeuwt of mistig is ga je de piste niet op

Natuurlijk is skiën met een heerlijk zonnetje een stuk aangenamer. Maar met slecht weer komen je echte ski-skills aan bot en moet je vertrouwen op je techniek. No guts, no Glory!

  1. Je maakt weinig bochten en gaat het liefst in één streep naar beneden.

In slechts 4 bochten en met een noodgang kom je de piste af. Een beetje controle is niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor je mede piste gebruikers. Veiligheid boven alles!

  1. Nog nooit van de zwarte piste geweest.

Stoppen met het nemen van skiles kan als je van de rode piste bent af geweest. Je zou het allemaal moeten kunnen, toch?

Veel skiërs schuiven dan van de zwarte piste af om vervolgens tijdens de apres ski stoer te vertellen dat ze vandaag van de zwarte piste zijn afgekomen! Vraag ze maar niet hoe….

  1. Bang tijdens het skiën

Veel mensen zijn bang op de ski’s. Ze staan bovenaan de piste en denken niet meer te weten hoe ze naar beneden moeten. De eerste bocht gaat niet zo soepel en daarna gaat het helemaal mis. Vaak is een goede ski-techniek de enige oplossing om je angsten te overwinnen.

  1. Je hebt een hekel aan sneeuw-bulten en pap-sneeuw

Zo tegen het einde van middag ligt de piste vol met sneeuw-bulten. Het is hard werken en goed opletten. Er tussendoor of er overheen… om over het ritme maar te zwijgen. Tijd voor de apres-ski!

  1. Glad ijs!

Iedere piste kent wel een (paar) stukken die eerder ijzig zijn. Toch moet je eroverheen om die leuke afdaling te kunnen maken. Beetje glijden dan maar en hopen dat het goed gaat…

  1. Kinderen

De graadmeter van iedere ouder. Met een grote glimlach en vol vertrouwen komen ze links en rechts langs je heen om vervolgens ongeduldig onderaan de piste te moeten wachten. #Duurt lang!

Reserveer dan eens een skiles, wel zo relaxed!

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×