Wintersport met kinderen

Wintersport met kinderen

De bespaartips

2 november 2017

Een wintersport vakantie is voor kinderen misschien wel de leukste vakantie die er bestaat. Elke dag lekker spelen in de sneeuw, rodelen, indrukwekkende bergen en natuurlijk skiën! Hier maak je de meeste kinderen heel blij mee.

Veel mensen denken dat wintersport per definitie een dure vakantie is maar er zijn veel mogelijkheden om de kosten laag te houden. Lees hier de tips.

Tip 1: in Oostenrijk zijn vele kleine, onbekende skigebiedjes
De grote, populaire skigebieden in Oostenrijk zijn de laatste jaren steeds groter geworden omdat omliggende skigebieden met elkaar worden verbonden en zo een nóg groter skigebied ontstaat. Geweldig natuurlijk voor de ervaren skiër, maar kinderen geven hier niets om. Voor kinderen is het fijn als een skigebied overzichtelijk is en wanneer je vaker van een zelfde piste af kunt skiën. Deze regelmaat geeft rust en vertrouwen bij kinderen. Om deze reden is het aan te raden om voor kinderen een niet al te groot skigebied uit te kiezen. Alleen al in Tirol en Vorarlberg zijn veel van deze kleine, kindvriendelijke skigebiedjes welke een stuk voordeliger zijn. Bijvoorbeeld het Tannheimer Tal, Zams, Bödele, Kaiserwinkl of Muttereralm.

Tip 2: kies voor Duitsland of Tsjechië
De wintersportlanden bij uitstek zoals Oostenrijk en Frankrijk zijn over het algemeen duur. Het meest voordelige wintersport land in Europa is zonder twijfel Tsjechië. Maar ook Duitsland heeft diverse wintersportmogelijkheden en deze zijn ook vaak een stuk goedkoper dan de populaire landen. En dan heb ik het niet over het drukke Winterberg, maar over kleinere gebieden in Zuid-Duitsland zoals Pfronten, Feldberg, Arber, Oberstaufen, Bolsterlang of Oberwiesenthal. Daarbij is de afstand aantrekkelijk, want je bespaart op je brandstofkosten voor de autorit.

Tip 3: check de plaatsen waarbij skipassen voor kinderen gratis zijn
Er zijn skigebieden in Oostenrijk waar je een zogenaamde Schneemannkarte voor kinderen kunt kopen. De voorwaarden en prijzen kunnen verschillen per gebied maar over het algemeen betaal je slechts ca. €3,- per dag per kind t/m 10 jaar.

Tip 4: bespaar op skiles voor kinderen
Het is niet nodig om kinderen 5 volle dagen op skiles te doen. Wij hebben onze jonge kinderen slechts 1 ochtend op ski les gedaan en de rest van de week hebben ze achter ons aan geskied. Voor kinderen is het veel leuker om gezellig achter papa en mama aan te skiën en ze leren simpelweg door te doen. Dat is pas genieten van een echte familievakantie!

Tip 5: ga indoor skiën met kinderen
Indoor skiën is voor kinderen misschien nog wel leuker dan in de Alpen! Er zijn veel voordelen! Je bespaart de kinderen (maar vooral jezelf) een erg lange autorit. Hoe leuk is het voor de kinderen om ineens in een hal met sneeuw te staan, het verrassingseffect op de gezichtjes van de kinderen is onbetaalbaar! Het zicht is altijd goed, geen sneeuwbuien, geen wind, niet veel te koud etc. En als ze er dan écht geen zin meer in hebben, dan ben je snel in een warm restaurant met een kop chocola.

Daarom: Gun jezelf en de kinderen die fantastische ervaring van skiën of snowboarden!
Indoor skiën of in de Alpen… er is geen enkele reden meer om het niet te doen!
Veel ski- en snowboardplezier!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×